Όροι Χρήσης

Όροι χρήσης:

Τελευταία αλλαγή: 19.02.2016 

Τι είναι το mermix

Καλώς ήλθατε στο www.mermix.gr, την πρώτη online πλατφόρμα που προσφέρει πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους για την ενοικίαση αγροτικών μηχανημάτων, υποστηριζόμενη από την EnergiaNet Hellas. Οι συγκεκριμένοι όροι χρήσης, εξηγούν τους όρους και τις συνθήκες μέσω των οποίων διέπονται οι συναλλαγές που αφορούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από το mermix. Οι υπηρεσίες του mermix, συμπεριλαμβάνουν τη χρήση του ιστότοπου μας, το υλικό που δημοσιεύεται μέσα σε αυτόν και σε site τρίτων και σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του www.mermix.gr. Η παρούσα Δήλωση περί Απορρήτου ισχύει για όλες τις τοποθεσίες και τις σελίδες web που ανήκουν στο mermix.gr.

Με τη χρήση του site μας, αποδέχεστε και συμφωνείτε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και συμφωνήσει σε όλα όσα αναφέρονται παρακάτω είτε είστε εγγεγραμμένος χρήστης είτε όχι.

Έχουμε δικαίωμα να τροποποιήσουμε τους συγκεκριμένους όρους οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να ειδοποιηθείτε. Παρακαλούμε πολύ τους χρήστες να ελέγχουν για τις αλλαγές αυτές και να βλέπουν την τελευταία ημερομηνία τροποποίησης τους.

Αν δεν συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους παρακαλώ πολύ μη συνεχίσετε την πρόσβαση σας στην υπηρεσία μας. Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεστε και παραχωρείτε τη συγκατάθεση σας. Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου και για ότι γενικά περιλαμβάνεται στις σελίδες του Δικτυακού μας τόπου.

Παρακαλώ, διαβάστε τους παρακάτω όρους χρήσης προσεκτικά και σιγουρευτείτε ότι κατανοείτε κάθε σημείο του. Καταλαβαίνετε και συμφωνείτε στο ότι το mermix, δεν αποτελεί μέρος οποιασδήποτε άλλης συμφωνίας μεταξύ ενοικιαστή και ιδιοκτήτη παρά μόνο όσων αναφέρονται εδώ, δεν εμπλέκεται σε διαφωνίες μεταξύ χρηστών και όσων έχουν μεταξύ τους συμφωνηθεί και δεν λαμβάνει μέρος σε διαφορές που ενδεχομένως προκύψουν μεταξύ των συμβαλλομένων.

Εφαρμογή όρων:

Οι παρακάτω ορισμοί εφαρμόζονται στους όρους χρήσης:

 1. «Περιεχόμενο» είναι όλα τα κείμενα, τα γραφικά, ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός που χρησιμοποιούνται στην παραπάνω ιστοσελίδα.
 2. «Κείμενο» είναι όλα τα κείμενα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα, είτε είναι κείμενο της σύνταξης, επιμορφωτικό ή συμβουλευτικό είτε διαφημιστικό.
 3. «Γραφικά» είναι όλα τα λογότυπα, κουμπιά και όλα τα υπόλοιπα γραφικά στοιχεία της ιστοσελίδας.
 4. «Σχεδιασμός» είναι οι χρωματικοί συνδυασμοί και η σελιδοποίηση της ιστοσελίδας.
 5. «Προγραμματισμός» είναι ο κωδικός χρήστη (HTML, JavaScript, etc.) και ο κωδικός του διακομιστή που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα.
 6. «Υπηρεσίες» είναι όλες οι υπηρεσίες που παρέχει μέσω της ιστοσελίδας του το «mermix».
 7. «Ιδιοκτήτης» είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του mermix προκειμένου να προβάλλει και παράλληλα να διαθέσει/πωλήσει τα προϊόντα του στους Χρήστες και εν δυνάμει Καταναλωτές.
 8. «Ενοικιαστής ή Πωλητής» είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που επισκέπτεται το mermix και δηλώνει ότι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει κάποιο μηχάνημα από αυτά που προβάλλονται.
 9. «Επισκέπτης» είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που επισκέπτεται την ιστοσελίδα του «mermix».
 10. Λογαριασμός» είναι η καταχώρηση του Επισκέπτη ως Χρήστη στον συγκεκριμένο Δικτυακό Τόπο «www.mermix.gr».

 

Εγγραφή ως Μέλος

To mermix δεν ενθαρρύνει κανένα μέλος, ούτε προμοτάρει κάποιο συγκεκριμένο εργαλείο που υπάρχει στο site. Τα μέλη είναι υποχρεωμένα από τους ακόλουθους όρους χρήσης να παρέχουν  ακριβείς πληροφορίες και να τις επιβεβαιώνουν ή να τις απορρίπτουν ή να τις διορθώνουν, όταν τα μέλη της ομάδας του mermix.gr έρχονται σε επαφή μαζί τους.  Ωστόσο, το mermix.gr δεν εκπροσωπεί, επιβεβαιώνει ή παρουσιάζει κανένα μέλος ούτε εγγυάται για τους ίδιους, τα στοιχεία που έχουν δηλώσει , τον εξοπλισμό που έχουν καταχωρήσει και για κανένα από το σύνολο των στοιχείων που τα ίδια τα μέλη με δική τους ευθύνη έχουν δηλώσει.

Οποιαδήποτε αναφορά γίνεται στο site ή σε ιστοτόπους τρίτων σχετικά με τα μέλη μας που επιβεβαιώνουν την ιδιότητα του «μέλους», είναι αυστηρά για να δηλώσουν ότι το άτομο (ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης), ολοκλήρωσε τη διαδικασία εγγραφής στο site και δεν έχει απολύτως κανένα άλλο δικαίωμα σχετικά με το site ούτε αντιπροσωπεύει με οποιονδήποτε τρόπο την εταιρεία.  Οποιαδήποτε τέτοια νίξη και χαρακτηρισμός, είναι απλά για να δηλώσει την ιδιότητα του, δεν εγγυάται για την φερεγγυότητα του ατόμου, ούτε επιβεβαιώνει με οποιοδήποτε τρόπο τα προσωπικά στοιχεία τα οποία κι έχει δηλώσει.

Το mermix δεν εγγυάται για την ύπαρξη του εξοπλισμού που είναι αναρτημένος, για τη διάρκεια διαθεσιμότητας του, ούτε για τις εικόνες που έχουν αναρτηθεί όσον αφορά το εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.  Προτείνουμε ωστόσο να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας, όποτε θεωρείται ότι οποιοδήποτε προφίλ χρήστη ή ανάρτηση στο site παραβιάζει τα δικαιώματα σας ή έχετε οποιοδήποτε λόγο να πιστεύετε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Ο κάθε χρήστης του εν λόγω ιστοτόπου, μπορεί να αλληλοεπιδρά, να ψάχνει και να βλέπει μηχανήματα κι εξοπλισμό που είναι αναρτημένα, ωστόσο προκειμένου να επιβεβαιώσει μια αναζήτηση, να καταχωρήσει ή να κάνει μια κράτηση οφείλει να συμφωνήσει με τους όρους χρήσης και την Προστασία Απορρήτου προκειμένου να δημιουργήσει το προφίλ του στον ιστότοπο mermix.gr. Είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού για να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης όλου του φάσματος της δημοσιευμένης λειτουργικότητας του site, να υπάρχει πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και να γίνει δυνατή η προσθήκη αναρτήσεων στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα της εγγραφής σαν μέλος, μπορείτε να καταχωρείτε στοιχεία όπως τηλέφωνο, email, διεύθυνση, όνομα κι επώνυμο, όνομα χρήστη και κωδικό σύνδεσης.

Σαν μέλος, μπορείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά newsletters, τα οποία αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του ιστοτόπου, κι ως εκ τούτου διέπονται από τις σχετικές διατάξεις της Ελληνικής Νομοθεσίας και των Διεθνών Συμβάσεων. Υπάρχει η δυνατότητα εξαίρεσης από τις εν λόγω ενημερωτικές λίστες, εφόσον το δηλώσετε είτε στην ομάδα του mermix, είτε χειροκίνητα απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αυτή.

 

Μόλις ο Επισκέπτης ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής που έχει οριστεί (πλέον Χρήστης), θα παραλάβει επιβεβαίωση ενός προσωπικού κωδικού (password) πρόσβασης και του ονόματος χρήσης (user name) που ο ίδιος θα έχει ορίσει. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης και γενικότερα τον λογαριασμό τους (user account). Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα τον Δικτυακό Τόπο «www.mermix.gr» για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout). Η εν λόγω ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

Ο Δικτυακός Τόπος «www.mermix.gr» διατηρεί το δικαίωμα να κλείσει λογαριασμούς εάν διαπιστωθεί ότι ο Χρήστης χρησιμοποιεί διευθύνσεις ΙΡ μεσολαβητή με σκοπό να επιχειρήσει να αποκρύψει τη χρήση περισσότερους του ενός λογαριασμών εγγραφής ή εάν ένας Χρήστης εκτός Ελλάδος δηλώνει ότι είναι Χρήστης Ελλάδος ή εάν διακόπτει τη λειτουργία της Δικτυακής Τοποθεσίας ή της υπηρεσίας με οποιονδήποτε τρόπο.

 

 

Συλλογή πληροφοριών & προσωπικά δεδομένα:

Το mermix.gr δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες με κανέναν τρόπο όπως cookies, φόρμες εγγραφής προσωπικών στοιχείων ή παρόμοιων πρακτικών χωρίς την συγκατάθεση των χρηστών. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι οποίες δίνονται πάντα με την έγκρισή σας χρησιμοποιούνται μόνο για την αποστολή ειδήσεων που δημοσιεύονται στις σελίδες του mermix.gr και εν γνώσει των χρηστών δημοσιεύονται στην φόρμα προσφοράς/ζήτησης που δημιουργεί τo mermix.gr για τους χρήστες του. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παραχωρούνται με κανέναν τρόπο, όπως ενδεικτικά είναι η ενοικίαση, η μίσθωση και η πώληση σε τρίτους. Στα δεδομένα που συλλέγουμε και τα οποία είναι προσωπικά παρέχονται προαιρετικά και μόνο με την συγκατάθεση των χρηστών και μόνο για χρήση στις σελίδες του mermix.gr.

Παροχές mermix 

Το mermix.gr παρέχει ένα χώρο δικτυακό μέσω του οποίου μπορούν να προβληθούν αγροτικά ή μη μηχανήματα, προκειμένου να επιλεγούν από υποψήφιους προς ενοικίαση ή αγορά. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης και δεν είναι υπεύθυνο για τις ενέργειες, παραλείψεις ή προβλήματα που οι χρήστες του εμπλέκονται όπως επίσης και σε προβλήματα που ο εξοπλισμός μπορεί να φέρει.

Δε φέρει καμία ευθύνη για ζημίες που υπήρχαν στο μηχάνημα πριν την ενοικίαση και δεν είχαν δηλωθεί κατά την καταχώρηση του μηχανήματος online. Εκτός κι αν αναφέρεται στο συμφωνητικό, το mermix.gr δεν αποδέχεται κανένα τύπο εγγύησης, δεν προσφέρει ασφάλιση για τα μηχανήματα που καταχωρούνται online και δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ζημίας. Αντ’αυτού, ζητά από τους χρήστες να φέρονται με σεβασμό στην ιδιοκτησία του άλλου, χωρίς να παρεμβαίνει στη μεταξύ τους ιδιωτική συμφωνία για την αντιμετώπιση ζημίας που ενδεχομένως προκληθεί. Συνιστάται στους ιδιοκτήτες μηχανημάτων να συμφωνούν την ενοικίαση του μηχανήματος, είτε συνοδευόμενη από την παρουσία τους, είτε χειριζόμενοι οι ίδιοι τον εξοπλισμό τους.

Σε καμία περίπτωση το mermix.gr είναι υπόλογο για ζημίες που οφείλονται σε κακή χρήση πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, κατά τη μεταφορά του μηχανήματος από ή προς τον ιδιοκτήτη και τον ενοικιαστή του καθώς και για φυσικές φθορές που θα υπάρξουν.

Επίσης, συνιστά τη σύνταξη ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ των δύο συμβαλλομένων, σε περίπτωση που υπάρξει δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι στους όρους και τις προϋποθέσεις του.

Όροι για ενοικιαστές ή αγοραστές

Όσοι συμφωνούν στην ενοικίαση των μηχανημάτων τους χρησιμοποιώντας το mermix.gr για την προβολή τους, αυτόματα αποδέχονται τους όρους χρήσης και είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόσουν τους όρους ενοικίασης με τα δεδομένα αυτά. Συμφωνούν στο ότι τα μηχανήματα αποτελούν ιδιοκτησία τους και πληρούν προδιαγραφές τόσο ασφάλειας όσο και σωστής λειτουργίας απέναντι στον χρήστη τους.

Συμφωνούν στο ότι το mermix.gr δεν καλύπτει ζημίες, βλάβες, δυσλειτουργίες και δεν εμπλέκεται στους συμφωνηθέντες όρους ενοικίασης.

Επίσης, δεν εμπλέκεται στην τιμολογιακή πολιτική ενοικίασης των μηχανημάτων, ωστόσο παροτρύνει τους χρήστες του να ακολουθούν τους νόμους και να συμμορφώνονται με την ισχύουσα φορολογική πολιτική .

Το mermix.gr κατά τη διάρκεια της πιλοτικής του έκδοσης δεν λαμβάνει χρήματα από τους χρήστες του σαν προμήθεια για την ενοικίαση ή πώληση του εξοπλισμού. Η πιλοτική έκδοση του mermix αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους όπου και θα διευκρινιστεί η νέα τιμολογιακή πολιτική. Παρακαλείστε να παρακολουθείτε τις αλλαγές, διότι αυτή η ημερομηνία μπορεί να μεταβληθεί απροειδοποίητα.

Ενοικιαστές και Χρήση εξοπλισμού:

Όταν ενοικιάζετε μηχάνημα από ιδιοκτήτη, υποχρεώνεστε να ακολουθείτε τους όρους που έχετε μεταξύ σας συμφωνήσει. Συνιστάται να μη δίνετε χρήματα ως προκαταβολή πριν δείτε το μηχάνημα. Μόλις το μηχάνημα έρθει προς χρήση σε εσάς, οφείλετε να το ελέγξετε για ζημίες και φθορές πριν συνεχίσετε με την χρήση του. Οφείλετε να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα με σεβασμό προς τον ιδιοκτήτη του και να το παραδώσετε στην συμφωνημένη ημερομηνία.

Το mermix.gr δεν σας καλύπτει σε καμία ζημία, φθορά ή κλοπή που μπορεί να συμβεί κατά την περίοδο ενοικίασης.

Κατάσταση του μηχανήματος    

Κατανοείτε ότι, εκτός κι αν έχει δηλωθεί αλλιώς, ο εξοπλισμός που προσφέρεται online δεν αποτελεί ιδιοκτησία του mermix, αλλά ανήκει σε ιδιώτες που τον παραχωρούν προς ενοικίαση. Κάθε ιδιώτης είναι υπεύθυνος για την καλή διατήρηση και συντήρηση του εξοπλισμού του που καταχωρεί προς ενοικίαση και φέρει πλήρη ευθύνη για αυτό πριν την ενοικίαση του. Παρακαλείται ο ενοικιαστής να προχωρά σε μια οπτική επιθεώρηση της κατάστασης του εξοπλισμού πριν προχωρήσει στη συναλλαγή. Σε περίπτωση που βρεθεί ζημία, πρέπει να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης και είτε να ακυρωθεί η συναλλαγή χωρίς καμία επιβάρυνση για τον ενοικιαστή, είτε να προχωρήσουν στην ενοικίαση εφόσον το μέγεθος και το είδος της ζημίας είναι τέτοιο που το επιτρέπει. Συνίσταται να προχωρήσετε στη σύνταξη ενός συμφώνου αποποίησης ευθυνών για την εν λόγω ζημία που θα υποστηρίζεται και με φωτογραφικό υλικό αυτής. Αν ωστόσο δείτε τη ζημία και δεν τη δηλώσετε, τότε υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί ότι έχει προκληθεί κατά τη διάρκεια χρήσης του μηχανήματος από εσάς.

Ζημία κατά τη διάρκεια χρήσης:

Στην περίπτωση που δημιουργηθεί ζημία στον εξοπλισμό κατά τη χρήση του από εσάς, οφείλετε να ενημερώσετε τον ιδιοκτήτη αμέσως. Το mermix, δε φέρει απολύτως καμία ευθύνη για τη ζημία ούτε οφείλει να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη. Η επισκευή της ζημίας θα γίνει κατόπιν συνεννόησης των δύο συμβαλλόμενων.

Συνίσταται στους ιδιοκτήτες να επιτηρούν την εργασία του ενοικιαστή προς αποφυγή κακής χρήσης ή να χειρίζονται οι ίδιοι τον εξοπλισμό τους.

Ασφάλιση Μηχανημάτων

Το mermix δεν είναι υπόλογο για καμία ζημία, φθορά, κλοπή ή καταστροφή εξοπλισμού από τους χρήστες. Κατανοείτε και συμφωνείτε στον σαφή αυτόν όρο και αποδέχεστε ότι οι μόνοι υπόλογοι είναι οι δύο συμβαλλόμενοι (ιδιοκτήτες και ενοικιαστές)  όπως αναφέρεται και στους ανωτέρω όρους.

Τιμολογιακή Πολιτική

To mermix είναι σε πιλοτική μορφή κατά τη διάρκεια της οποίας δεν επιδιώκει να εισπράξει καμία προμήθεια από τις ενοικιάσεις σαν κόμιστρο για την παροχή της υπηρεσίας εύρεσης εξοπλισμού, καθώς δεν παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης. Το mermix παρέχει δωρεάν προβολή σε μηχανήματα προς ενοικίαση ή πώληση, δεν παρεμβαίνει στην τιμολογιακή πολιτική και στη συμφωνία που θα συνάψουν οι δύο συμβαλλόμενοι. Σε καμία περίπτωση δεν έχει έσοδα από τις ενοικιάσεις ή τις συναλλαγές που θα λάβουν χώρα μέσω του ιστοτόπου και όλες οι υπηρεσίες που παρέχει είναι εντελώς δωρεάν. Στην πιλοτική του έκδοση η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους δεν αποσκοπεί στη συλλογή κερδών. Το mermix δεν είναι υπεύθυνο για τη δραστηριότητα των ατόμων που είναι είτε ενοικιαστές είτε ιδιοκτήτες.

Το mermix δεν καθορίζει τις τιμές ενοικίασης ή πώλησης του εξοπλισμού που προβάλλεται στο site, ούτε φέρει ευθύνη για εξαιρετικά χαμηλές ή υψηλές τιμές.

Οι τιμές καθορίζονται από τους ιδιοκτήτες και μόνο αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση τους. Το mermix συνιστά τη διατήρηση ανταγωνιστικών τιμών στα προϊόντα για να είναι πιο προσιτά από τους ιδιοκτήτες αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρεμβαίνει σε αυτές.

Μεταφορά Μηχανημάτων:

Η μεταφορά μηχανημάτων θα συμφωνείται από τους δύο συμβαλλόμενους, το  mermix δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία για τη μεταφορά, διανομή μηχανημάτων από και προς τον ιδιοκτήτη. Το mermix συνιστά την ενοικίαση μηχανημάτων από κοντινές περιοχές, τόσο για να εξασφαλίζεται η καλύτερη διάθεση (μείωση χρόνου, απόστασης) όσο και για να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου από τον ιδιοκτήτη αλλά και για τη μείωση κόστους μεταφοράς.

Το κόστος μεταφοράς το επωμίζεται είτε ο ενοικιαστής είτε ο ιδιοκτήτης, κατόπιν της μεταξύ τους συμφωνίας .

Ενοικιάσεις /Αγορές:

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει ή ενοικιάσει μηχάνημα το οποίο κι είδε στο mermix, οφείλει να δηλώσει το ενδιαφέρον του στο mermix και το mermix θα έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση που οι δύο συμβαλλόμενοι συμφωνήσουν στους εν λόγω όρους χρήσης της υπηρεσίας, καθώς επίσης και δηλώσουν ημερομηνίες απασχόλησης του εξοπλισμού, το mermix οφείλει να τους φέρει σε επαφή ώστε οι ίδιοι να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες.

Όροι χρήσης για ιδιοκτήτες

Θεωρείται ιδιοκτήτης του μηχανήματος, αυτός ο οποίος με τη συγκατάθεση του καταχωρεί το μηχάνημα του στον διαδικτυακό τόπο του mermix είτε προς ενοικίαση είτε προς πώληση.

Τα δεδομένα καταχώρησης που ζητά το mermix είναι φωτογραφίες του εξοπλισμού, περιγραφή των χαρακτηριστικών του, περιοχή, τιμή διάθεσης και όσον αφορά την ενοικίαση απαιτείται επιπλέον και η ημερομηνία διαθεσιμότητας.

Αυτά καθορίζονται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη ο οποίος και δεσμεύεται για την ακρίβεια τους και δηλώνει ότι είναι αληθή στοιχεία.

Επιπλέον, ζητούνται το τηλέφωνο επικοινωνίας του ιδιοκτήτη και το όνομα του και προαιρετικά το email του. Τα στοιχεία αυτά δε δημοσιεύονται ούτε στο site ούτε και σε sites τρίτων.

Το mermix λαμβάνει τα στοιχεία αυτά από τον ιδιοκτήτη μόνο με τη συγκατάθεση του και προχωρά στη δημοσίευση του εξοπλισμού του.

Τα εν λόγω στοιχεία και πληροφορίες δίνονται στο mermix μέσω επικοινωνίας

 1. τηλεφωνικής
 2. email
 3. social media

Όταν είστε ιδιοκτήτης εξοπλισμού για το mermix, τότε αναγνωρίζετε και αποδέχεστε τους εξής όρους:

 1. Ο εξοπλισμός σας πρέπει να είναι ελεγμένος, ασφαλής και να πληροί προδιαγραφές που τον καθιστούν κατάλληλο προς ενοικίαση ή πώληση
 2. Οφείλετε να δηλώνετε οποιαδήποτε ζημία έχει το μηχάνημα στο mermix και στον ενοικιαστή ή αγοραστή πριν την επικείμενη ενοικίαση ή πώληση
 3. Η ημερομηνία που έχετε δηλώσει ότι ο εξοπλισμός σας είναι διαθέσιμος μπορεί να αλλάξει μέχρι και 3 ημέρες πριν από μία ενοικίαση. Σε περίπτωση που λόγω ανωτέρας βίας δε μπορείτε να ενοικιάσετε το μηχάνημα όπως συμφωνήσατε με τον ενοικιαστή του, την ίδια ημέρα που είχατε μεταξύ σας συμφωνήσει, οφείλετε να επωμιστείτε τα έξοδα ακύρωσης ή μετακίνησης (εάν αυτά υπάρχουν)
 4. Προτείνεται να συντάσσετε πάντα ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο θα αναγράφει τους όρους ενοικίασης που θέλετε να ακολουθήσει ο ενοικιαστής ώστε να υπάρχει διασφάλιση τόσο δική σας όσο και του συμβαλλόμενου.
 5. Έχετε δικαίωμα να καθορίζετε την τιμή ενοικίασης ανά ώρα ή ανά στρέμμα ή ανά ημέρα. Επίσης, διατηρείτε το δικαίωμα αλλαγής αυτών όποτε κρίνετε εσείς απαραίτητο.  Δε συνίσταται η αλλαγή αυτών κατά τη διάρκεια μιας ενοικίασης ή χωρίς ειδοποίηση. Οι τιμές που αναφέρονται στο mermix πρέπει να είναι και οι πραγματικές. Σε άλλη περίπτωση και αν εξακριβωθεί παραβίαση του όρου αυτού, το mermix διατηρεί το δικαίωμα αφαίρεσης του περιεχομένου σας και απαγόρευσης δημοσίευσης άλλων μηχανημάτων.
 6. Οι τιμές που θα καθορίζεται συνιστάται να είναι αντιπροσωπευτικές κι όχι υψηλές.
 7. Είστε υποχρεωμένοι να ελέγχετε την κατάσταση των μηχανημάτων σας τακτικά και σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια δυσλειτουργία ή ζημία οφείλετε να ενημερώσετε το mermix ώστε να αναρτηθεί στη σελίδα του μηχανήματος
 8. Το mermix δε φέρει καμία ευθύνη για ζημίες που ενδέχεται να προκληθούν στον εξοπλισμό σας. Δεν καλύπτει με οποιοδήποτε τρόπο εγγύηση ή ασφάλιση. Προτείνεται να ασφαλίζετε τα μηχανήματα σας σε εταιρίες αρμόδιες. Επίσης, συνιστάται η σύνταξη ιδιωτικού συμφωνητικού με τους όρους της ενοικίασης όπως εσείς τους καθορίζετε με τον ενοικιαστή.
 9. Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι έχει προκληθεί ζημία στο μηχάνημα σας κατά τη διάρκεια μιας ενοικίασης, την οποία ζημία και δε σας τη δήλωσε ο ενοικιαστής του το mermix δε φέρει ευθύνη. Προτείνεται να ελέγχετε το μηχάνημα πριν και μετά την ενοικίαση λεπτομερώς και η ζημία θα καλύπτεται απο το μεταξύ σας συμφωνητικό.
 10. Οφείλετε να έχετε άδεια χρήσης του μηχανήματος και σε περίπτωση που ενοικιάζετε μηχάνημα μαζί με την υπηρεσία του χειρισμού, οφείλετε να έχετε την απαραίτητη άδεια ανανεωμένη.

Γενικοί όροι για σωστή και νόμιμη χρήση μηχανημάτων:

 1. Ο χειριστής υποχρεούται να είναι εντός του νομίμου ορίου ηλικίας για τη χρήση του αγροτικού μηχανήματος και άνω των 18 ετών
 2. Τα μηχανήματα πρέπει να είναι ελεγμένα ότι είναι και νομίμως κατοχυρωμένα στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη τους.
 3. Σε περίπτωση κλοπής ή μη επιστροφής του μηχανήματος μετά τη λήξη της περιόδου της συμφωνημένης χρήσης ο ιδιοκτήτης πρέπει να καλέσει τις Αρχές και να εμφανίσει το συμφωνητικό χρήσης ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
 4. Πρέπει τα μηχανήματα να είναι ελεγμένα για τη σωστή λειτουργία τους και να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων.
 5. Οι δύο συμβαλλόμενοι (ιδιοκτήτης & ενοικιαστής) πρέπει να ακολουθούν τους νόμους της χώρας και να συμμορφώνονται με την φορολογική πολιτική εκδίδοντας παραστατικά για τις συναλλαγές τους.
 6. Η ενοικίαση πρέπει να ακολουθείται με ειδικό παραστατικό και συμφωνητικό χρήσης για αποφυγή φορολογικών & νομικών προβλημάτων 

 

Συμφωνείτε ότι αποδέχεστε τους ανωτέρω όρους του παρόντος συμφωνητικού και σε κάθε περίπτωση πληροίτε τις προϋποθέσεις. Δηλώνετε ότι όλα τα στοιχεία που έχετε παραχωρήσει στο mermix, είναι αληθή και ότι το mermix μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

 

Πνευματική Ιδιοκτησία

Ο ιστότοπος προστατεύει τα δεδομένα τα οποία με τη συγκατάθεση των χρηστών παρουσιάζονται. Οι συγκεκριμένοι όροι χρήσης δηλώνουν ότι όλο το περιεχόμενο, υπηρεσίες και τα Πνευματικά Δικαιώματα, είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του mermix.gr

Άδεια:  Με την αποδοχή των όρων χρήσης, το mermix εξασφαλίζει άδεια η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες και μέλη να:

Α. έχουν αποκλειστική πρόσβαση για προσωπική και μη εμπορική χρήση στο περιεχόμενο του ιστοτόπου

Β. έχουν πρόσβαση και να βλέπουν περιεχόμενο χρηστών, εφόσον έχουν την άδεια να το κάνουν, αποκλειστικά και μόνο για προσωπική-μη εμπορική χρήση.

Σε καμία περίπτωση, η άδεια αυτή δε μεταφέρεται, μοιράζεται ή αναδιανέμεται χωρίς εγκεκριμένη άδεια από τους διαχειριστές του mermix.gr.

Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αντιγραφή, τροποποίηση, υιοθέτηση , προσαρμογή ή δημιουργία παράγωγων που γίνεται μέσω της διανομής, άδειας, πώλησης, μεταβίβασης, δημόσιας προβολής μετάδοσης ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκμετάλλευση της ιστοσελίδας, εκτός κι αν αναφέρεται στους όρους αυτούς. Οποιαδήποτε άδεια ή δικαίωμα που δίνεται στο χρήστη, γίνεται έμμεσα κι ελέγχεται μέσω των Ορων Χρήσης του mermix.

 

Περιεχόμενο Χρήστη:

Ο κάθε χρήστης – μέλος του ιστοτόπου, έχει το δικαίωμα με τη δική του ευθύνη να ανεβάζει, δημοσιεύει, καταχωρεί περιεχόμενο. Με την αποδοχή των παρόντων όρων χρήσης, δίνει στο mermix το δικαίωμα να προβάλει-τροποποιεί-χρησιμοποεί-αναδιανέμει-αντιγραφει-υιοθετεί-σε οποιοδήποτε μέσο προβολής, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Το mermix έχει κάθε δικαίωμα χρήσης του περιεχομένου, εφόσον υπόκειται στους συγκεκριμένους όρους.

Ο κάθε χρήστης-μέλος του mermix, δηλώνει υπεύθυνα ότι είναι αυτός αρμόδιος για το περιεχόμενο που ανεβάζει και δημοσιεύει στον ιστότοπο του mermix. Το κάθε μέλος εγγυάται ότι:

Το περιεχόμενο που ανεβάζεις και καθιστάς διαθέσιμο σε όλους όσους επισκέπτονται το mermix.gr , είναι α. ιδιοκτησία σου όταν πρόκειται για εξοπλισμό κι όχι ιδιοκτησία τρίτου που έχεις λάβει χωρίς άδεια

Β. έχεις κάθε δικαίωμα να το δημοσιεύεις

Γ. δεν παραβιάζεις κάνενα δικαίωμα ή Πνευματική Ιδιοκτησία Τρίτου

Δ. δεν αποτελεί προϊόν Υποκλοπής,

Ε. Δεν παραβιάζει κανένα Νόμο του Ελληνικού Κράτους

Στ. Δεν αποτελεί αντικείμενο που παραβιάζει Ηθικά οποιοδήποτε πρόσωπο

 

Εάν υποπέσει στην υποψία του mermix ότι παραβιάζεται οποιοσδήποτε από τους όρους που διατυπώνονται ρητά στο παρόν έγγραφο, τότε το mermix διατηρεί το δικαίωμα αφαίρεσης του περιεχομένου και διαγραφής του προφίλ χρήστη χωρίς καμία προειδοποίηση.

 

Σύνδεσμοι:

Ο ιστότοπος του mermix, μπορεί να περιέχει συνδέσμους οι οποίοι να ανακατευθύνουν σε sites τρίτων . Συμφωνείτε στο ότι το mermix δεν είναι υπεύθυνο για :

Την ευστάθεια και ακρίβεια ή την υπευθυνότητα των εν λόγω sites.

Τις υπηρεσίες, προϊόντα τα οποία είναι διαθέσιμα και προβάλλονται στα συγκεκριμένα sites. Η ανακατεύθυνση σε αυτά, δεν υποδεικνύει καμία ανάμειξη ή επιβράβευση από το mermix, όσον αφορά το περιεχόμενο, προϊόντα, υπηρεσίες και γενικά περιεχόμενο το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω αυτών.

 

Αποποίηση Ευθύνης:

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το mermix και τις υπηρεσίες του, αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη και τους ρητούς Όρους Χρήσης.

Αναγνωρίζετε και συμφωνείτε ότι το mermix δεν έχει την υποχρέωση να διεξάγει έλεγχο σε οποιοδήποτε μέλος, χρηστών, αλλά και σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, αλλά μπορεί να διεξάγει τέτοιες ενέργειες κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια. Η Ιστοσελίδα και οι Υπηρεσίες παρέχονται "ως έχουν", χωρίς κανενός είδους εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. Χωρίς περιορισμό των ανωτέρω, το mermix αποποιείται ρητά οποιαδήποτε εγγύηση εμπορευσιμότητας, καταλληλότητας για συγκεκριμένο σκοπό, οποιεσδήποτε εγγυήσεις που προκύπτουν από την πορεία της συναλλαγής ή της χρήσης των εμπορικών συναλλαγών. To mermix δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι η ιστοσελίδα ή τις υπηρεσίες, το περιεχόμενο αυτού συμπεριλαμβανομένων, στα μηχανήματα ή υπηρεσίες που προβάλλονται κι όχι μόνο. Δεν εγγυάται ούτε την ποιότητα ούτε την ύπαρξη αλλά και ούτε την φερεγγυότητα των μελών του.

Ο κάθε χρήστης, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις μεταξύ του επαφές με άλλα μέλη, όταν αυτό επιτρέπεται, είτε μέσω του mermix είτε μέσω site τρίτων που το υλικό αναδημοσιεύεται. Το mermix παρεμβαίνει και μεσολαβεί μόνο στην δημιουργία επικοινωνίας μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων (ενοικιαστή & ιδιοκτήτη).