Το mermix.gr μέσα στις 10 καλύτερες StartUp της Ελλάδας!

Το mermix.gr αναδείχθηκε ως μία από τις καλύτερες Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας! Αυτή η μεγάλη διάκριση, έρχεται να συμπληρώσει τις συνεχείς διακρίσεις και βραβεία της ομάδας μας!

Η ομάδα του mermix, συμμετέχει στην Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.) η οποία αναπτύσσεται υπό το Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αττικής) και επελέχθη ύστερα από τη διαδικασία υποβολής της επιχειρηματικής της ιδέας αλλά και συνέντευξης, στον τελικό!   

Η λαμπρή τελετή απονομής των Athens Startup Awards πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με τη παρουσία του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου και της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής. Έντεκα ομάδες συμμετείχαν στη τελική φάση των βραβείων, που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 78 προτάσεις.

Η ομάδα κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με την παρουσίαση από τον Χρήστο Σταμάτη που έλαβε πολύ θετικά σχόλια για την υπηρεσία μας.

Στόχος, όπως ανέφερε και ο ίδιος, είναι "ο αγρότης να μπορεί να καλλιεργήσει χωρίς το πως θα αποκτήσει τα μηχανήματα, να είναι εμπόδιο" .

 

Όπως αναφέρει και το Startupper.gr. την εκδήλωση άνοιξε η ομιλία του κ. Μίχαλου ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία των νεοφυών επιχειρήσεων στην οικονομία της χώρας και ότι έχει αρχίσει να αλλάζει η νοοτροπία των νέων, το 48% των οποίων, σύμφωνα με μια έρευνα, βλέπουν την επιχειρηματικότητα σαν μια ευκαιρία και στόχο ζωής και όχι μια θέση στο Δημόσιο όπως ίσχυε παλαιότερα.

Η προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας των νέων πρέπει να γίνει προτεραιότητα όλων και να είναι μια κοινή προσπάθεια, όπως συνέβει και στη περίπτωση της συνεργασίας του ΕΒΕΑ με τη Περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή και της πολιτείας, η οποία θα πρέπει να λύσει διάφορα εμπόδια όπως αυτά της φορολογίας, της έλλειψης χρηματοδότησης, το κανονιστικό πλαίσιο εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης κ.α.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος στάθηκε στην δημιουργία του Incubator Θ.Ε.Α. ο οποίος αν και δημιουργήθηκε αρχικά με την υποστήριξη του Δ. Αθηναίων πλέον λειτουργεί με ίδιους πόρους ενώ σημείωσε και τη δημιουργία του δικτύου επιχειρηματικών αγγέλων.

Η κα Δούρου στην ομιλία της υπογράμμισε ότι οι νέοι Startuppers είναι το μέλλον της υγιούς ανάπτυξης της πατρίδας μας, συμβάλλουν θετικά στο φαινόμενο του επιχειρείν με στέρεες βάσεις έτσι ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Στάθηκε επικριτικά στις πολιτικές του παρελθόντος οι οποίες δεν έκαναν τίποτα στη πράξη γύρω από το θέμα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μένοντας μόνο σε λογίδρια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στόχος της Περιφέρειας είναι να ενισχυθεί η καινοτόμος και νεοφυή επιχειρηματικότητα, να σταματήσει η φυγή των νέων στο εξωτερικό και να δημιουργηθούν συνεργίες με φορείς όπως το ΕΒΕΑ και τη ΘΕΑ με στόχο την επιχειρηματική ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

Στάθηκε στην υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής  σε διάφορες αποστολές και εκδηλώσεις φορέων και του οικοσυστήματος, όπως για παράδειγμα αυτές του ΣΕΚΕΕ στο Mobile World Congress, στο Slush, στο DLD και στο Web Summit.

Εμείς, από μεριάς μας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη σας και την εμπιστοσύνη στην ομάδα μας!

Και μην ξεχνάτε: Δεν χρειάζεται να το αγοράσεις! Απλά, ενοικίασε το!